* Foto * Interiør * Hobby * Mat *

fredag 29. april 2011

Møte i sola, og kakefeiring


Nok en nydelig dag, med strålende sol!
Hvitløksesongen er for lengst åpnet her hos meg. Å, som jeg har lengtet etter å slumre blant puter og pledd i min kjære hvitløk!
For nye lesere er altså dette mitt favorittmøbel på jord, en daybed jeg lengtet etter i hele 3 år før den ble min, i fjor sommer.
Siden den har form som en hvitløk, kaller jeg den bare det: Hvitløken.


Idag har min kjære kollega Kjersti vært på besøk, og vi spiste en enkel lunsj på terassen, før vi hadde et møte i hvitløken etterpå.
Der planla vi blant annet fremtidige interiørreportasjer, og det er mye spennende som kommer til å skje denne sommeren!

Ellers spirer og gror det i hagen min.
Morelltreet fikk vi i bryllupsgave, og i år kommer det mange nye knopper på den. Lurer på om det blir bær i år?

Mini storkoser seg i sola, her er det rulling på gresset for alle penga! (Stakkar gubben, som er allergisk mot gresspollen...)

Etter lunsjen skulle jeg rydde inn, og da så herr og fru Skjære sitt snitt til å stikke av med mandlene som lå i en skål på hagebordet!
Jeg lot dem holde på, de har vel jobbet hardt for å bygge seg rede, og kanskje er det unger på vei.
Så jeg fant frem kameraet isteden:-)


Det var da voldsomt så mange mandler han har plass til i kjeften sin!

Tilslutt idag skal du få en kakeoppskrift. Det er jo tross alt en romantisk dag, med engelsk bryllup og alt.
Personlig er jeg ikke veldig opptatt av det, men jeg måtte jo få med meg kjolen, da.
Men her kommer en romantisk kake, for de som vil ferie litt. Den er perfekt for deg som elsker mørk sjokolade. Det er ikke den enkleste kaken i verden å lage, men god er den!


Bohemkake

(Oppskrift fra Maison mat & vin)

Du trenger:

* 100 g hasselnøtter
* 100g valnøtter
* 100 g melis
* 4 eggehviter
* 3-4 ss cognac
* 4,5 dl fløte
* 2 ss kakaopulver
* 250 g mørk sjokolade + litt til dekor



Slik gjør du:

Lag først sjokoladekremen:
Gi 2 dl fløte et forsiktig oppkok. Trekk av varmen og tilsett 250 gram hakket, mørk sjokolade. La stå i 5 minutter, før du rører dette jevnt ut i fløten. La så kremen stivne i kjøleskap i ca 2 timer.


Fortsett deretter:
1. Tegn 3 sirkler, med en diameter på ca 22 cm, på hvert sitt bakepapir. (Som mal kan du bruke en tallerken el.l) Pensle sirkelen med smeltet smør eller olje. Dryss litt mel over.
2. Finhakk nøttene, f.eks i en blender. Bland dem med melis.
3. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i nøtteblandingen med slikkepott.
4. Del røren i tre like store deler, og fordel dem jevnt på de tre tegnede sirklene på bakepapiret.
5. Stek hver bunn, hver for seg, midt i ovnen på 175 grader i ca 10-15 minutter. Bunnene skal være sprø utenpå, og myke inni.
6. Avkjøl bunnene, og løsne de så forsiktig fra papiret. Legg de så straks over på nye, rene bakepapir.
7. Dynk nøttebunnene med cognac like før servering.
8. Pisk ca 2,5 dl kremfløte.
9. Pisk så opp den stivnede sjokoladekremen, og fordel lagvis over bunnene. Fordel krem og sjokoladekrem på bunnen annenhver gang.
10. Pynt med stivnet sjokolade i biter. Jeg kjøpte sjokoladedekor-ark i en spesielforretning. Det finner du blant annet HER. Bare smelt sjokolade i vannbad, og smør sjokoladen forsiktig utover arket. La stivne, trekk forsiktig av arket, brekk i biter og pynt kaken. Du kan selvsagt også gjøre dette uten dekorark, bare smør smeltet sjokolade forsiktig uteover et bakepair og la stivne.

Lykke til!



God helg!

*-* Jeanette Bækkevold *-*


torsdag 28. april 2011

Hjemmelaget notatblokk

Å, for en herlig dag! Det er strålende vær ute, og idag har jeg spist lunsj med en kollega på Aker brygge.
Er det noe som slår blåskjell på brygga i sola?! Det eneste som manglet var et glass hvitvin, men slikt sømmer seg som kjent ikke i arbeidstida:-)

Nå er jeg tilbake på hjemmekontoret i kjelleren, her er det ikke fullt så glitrende, men koselig læll.

Her er et lite gavetips: Hjemmelaget notatblokk.
Det vil si, jeg har ikke laget selve blokka, men pimpet den litt!
Det kan bli en fin, personlig gave.

Før:
Notatblokk kjøpt på Panduro.

Etter:
Notatblokka, ferdig pimpa!

Utgangspunktet er et scrapbookingark, slike finner man i tusen forskjellige varianter i hobbybutikker.
Et ark holdt til både forsiden og baksiden.
Jeg limte det først med papirlim, deretter limte jeg på all pynten. Tilslutt "forseglet" jeg det med decoupagelakk. Jeg tok på en 3-4 lag for at det skulle bli mest mulig holdbart, den skal jo brukes.

Jeg klipte jeg ut bokstaver fra gamle aviser og limte på.

Pynten var blant annet en øyenstikker i tre, dekket med ark fra en gammel bok og deretter noen lag med lakk.

Baksiden.
Enkel og morsom gave!

Ha en fortsatt deilig dag, her i gåren blir det grillings i sola!

*-* Jeanette Bækkevold *-*

tirsdag 26. april 2011

Blomstergave

Da var påsken over for denne gang.
Påskeegget er skrapa, de gule tulipanene har visnet og jeg er solbrent på øyelokka(!)
Men for en deilig høytid det har vært!
Nå er det tilbake til hverdagen, men det er jo litt godt det også.
Jeg hadde ihvertfall trilla rundt, om jeg skulle ha spist de samme mengdene godteri hele tida:-)

I påsken fikk jeg endelig tid til litt hobbysysler, blant annet pimpet jeg opp denne søte zinkkanna. Det var en gave til en venninne som har hatt bursdag.

Før

Etter

Litt hvitmaling og et stempel satte et personlig preg på kanna.

Oppi blomsten satt jeg et lite skilt jeg laget av en grillspydpinne, et ark, stempel og superlim.
Fin venninnegave!

Velkommen tilbake til hverdagen!

*-* Jeanette Bækkevold *-*


søndag 24. april 2011

Hjemmelaget nesten-is

En deilig dessert til påskemiddagen: Semifreddo!

Semifreddo bertyr "halvfryst" på italiensk, og det er nettopp det det er: Nesten-is!
Det er er superenkelt og kjapt å lage.
Det er garantert ikke det sunneste du har spist i ditt liv, men m-m-m!
Her er oppskriften, fra det svenske magasinet Lantliv mat & vin:

Du trenger:
(4-6 porsjoner)

* 4 eggeplommer
* 1 1/2 dl sukker
* 2 ts vaniljesukker
* 4 dl kremfløte
* 250 g bær (+ til servering)

Du kan i utgangspunktet bruke hvilken smakstilsetning du vil, men jeg syns det var friskt og godt med bær.
I oppskriften står det fryste bær, men jeg ville heller valgt friske, for det smakte bedre, rett og slett.

Slik gjør du:

1. Skill ut eggeplommene, og pisk de sammen med sukker og vaniljesukker til det blir lyst og luftig.
2. Pisk fløten til krem. Vend den så i eggeblandingen, forsiktig, så du bevarer luftigheten.
3. Fordel bærene, enten i porsjonsformer eller f.eks en brødform. Hell så blandingen forsiktig over. Slå formen mot benkeplaten en gang, så luften forsvinner. Putt formen(e) i fryseren, og la den stå i minst 5 timer.
4. Ta isen ut av fryseren en liten stund før servering, og nyt!


*-* Jeanette Bækkevold *-*

lørdag 23. april 2011

Vår på trappa

Her nytes de deilige påskedagene for fullt, sola skinner og skinner, og det er så deilig.
Jeg har endelig fått ryddet vekk skøytene som hang til pynt på trappa, og erstattet dem med noe som sier litt mer "vår".
Det er jo litt tidlig å plante blomster ute enda, jeg tar ihvertfall ikke sjansen. I mellomtiden pynter jeg med friske blomster.


Disse krokusene er fra hagen.




Ny stickers på inngangsdøra! (Bienvenue= velkommen, på fransk.)

Ut å nyte sola!
*-* Jeanette Bækkevold *-*

fredag 22. april 2011

Påskebrønsj

I går inviterte jeg familien på påskebrønsj.
Jeg syns det er så deilig med brønsj, ikke lunsj som er for tidlig, ikke middag som blir for sent. Men brønsj.

Jeg pyntet bordet med skåler med påskeegg oppi.

Jeg laget et lite "rede" av papirhyssing. (Panduro)

Så pyntet jeg med tulipaner i små vaser i forskjellige størrelser. Det meste kan brukes:-)






Jeg bakte rundstykker, noe jeg ikke har spesiellt mye erfaring med. Men disse ble kjempegode og oppskriften finner du HER.


Jeg laget også hjemmelaget appelsinmarmelade. Den ble ganske god syns jeg, men dæven så mye sukker som er i oppskriftene jeg fant! Det kommer helt sikkert an på hvor sure appelsinene er også, men jeg halverte sukkermengden i DENNE oppskriften.
Det funket veldig bra!
Etter brønsjen fikk gjestene med seg et glass hver med hjem.


Deilig pålegg.


Appelsiner hører påsken til.

Juice helt over på flasker ser delikat ut. Disse fant jeg på loppis.

Til dessert hadde jeg bakt en honningkake.
Det har jeg hverken bakt eller smakt før, men den var veldig god! Jeg brukte DENNE oppskriften, og der står det at den kan bakes i langpanne eller små former. Jeg brukte en sånn klassisk, liten form med hull i midten, men steketiden ble helt feil i forhold til oppskriften. Jeg tror kaken sto i ovnen dobbelt så lenge! Så her er det bare å prøve seg frem, men beregn minst 20-30 minutter mer hvis du steker i denne typen form.
Et annet tips: Min kake satt seg fast i den gammeldagse formen jeg brukte, så den ble ikke veldig pen. Bruk teflonform, eller panér den med brødsmuler slik at kaken lettere kan tas ut av formen.

Familien min koste seg, gamle som unge:-)

Fortsatt god påske!

*-* Jeanette Bækkevold *-*

torsdag 21. april 2011

Årets påskeegg

Hva er vel påsken uten et egg fullt av godteri?:-)

Ved å bruke decoupageteknikk forandret jeg et helt vanlig, mindre vakkert påskeegg fra Nille, til noe jeg gjerne har liggende på stuebordet til pynt.
Jeg brukte gamle noteark jeg har funnet i en brukthandel, og penslet på 3-4 lag med decoupagelakk.
Deretter limte jeg på bånd og pynt.
Jeg har brukt vanlig lim, men også superlim på noen punkter, det holder litt bedre:-)

Jeg pyntet egget med perler, fjær, blomster og annet jeg hadde liggende.

Og egget er forært min kjære mann.

Mitt egg fikk jeg av min svigerinne i fjor, hun har brukt samme teknikken og brukt servietter.

Inni egget står det fine sitater og dikt.
(Hvis dette sitatet stemmer, er nok jeg den svakeste dama på jord, dessverre... )


Eggene er selvsagt fylt med alt det usunne man ikke burde spise, men nå er det påske, for søren, og da er det lov:-)

*-* Jeanete Bækkevold *-*