* Foto * Interiør * Hobby * Mat *

søndag 30. oktober 2011

Gresskarpai og kjøkkenplaner

God søndag!
Etter at jeg hadde skjært ut gresskaret mitt til Halloween, tok jeg vare på fruktkjøttet. Man kan lage mye rart av gresskar, men det er ikke en spesiellt vanlig ingrediens her i Norge.
I fjor prøvde jeg meg på gresskarscones.
I år har jeg prøvd meg på en tradisjonell, amerikansk gresskarpai. (Pumpkin pie)
Den ble faktisk ganske god, smaker litt som en blanding av eplekake og krydderkake.
Prøv da vel!
Her er oppskriften:
(Funnet på greteroede.no, så da kan vi jo satse på at den er litt sunn også?!)


Gresskarpai:

Paibunn

* 2 1/2 dl siktet hvetemel
 * 1 dl sammalt hvetemel
* 50 g flytende margarin
* 2 dl Sans Kesam Mager
* 2 ss vann

Gresskarfyll

* 6 ss hvetemel siktet
* 1 ts bakepulver
* 1/2 ts salt
* 1 ts kanel
* 1 ts allehånde
* 1/2 ts ingefær
* 1/2 ts muskat
* 2 egg
* 1 dl sukker
* 400 g gresskarpuré
 (Kok opp gresskarfruktkjøttet i litt vann, til alt blir mykt, og mos så alt med en håndmikser. Renn av litt vann før du moser, ved behov.)
* 2 dl Sans Kesam Vanilje
* 1 ts vaniljesukker

 
Slik gjør du:

Elt sammen ingrediensene til paibunnen. La deigen ligge i kjøleskapet ca 30 min,  og kjevle den ut eller klem den ut i en paiform, ca 22 cm i diameter. Prikk bunnen med en gaffel, og forstek paiskallet midt i ovnen på 200 °C i ca. 12 minutter.

Bland så sammen mel, bakepulver, salt, kanel, allehånde, ingefær og muskat. Pisk egg og sukker lett sammen. Tilsett gresskar, vaniljekesam og vaniljesukker. Ha fyllet i paiskallet og stek ved 180 °C i ca. 30 minutter.
Del paien i 12 stykker og server den lun eller avkjølt.

 
Velbekomme!

* * * * * * * * *

Dette var faktisk den aller siste retten jeg lagde på det gamle kjøkkenet mitt!
Nytt kjøkken er bestilt fra Ikea, og idag har jeg og mannen ryddet hele kjøkkenet ut i stua... Alle skaper og skuffer er tømt, og i morgen begynner arbeidet med å rive den gamle innredningen.
Den er forsåvidt helt grei, så den skal vi bruke på vaskerommet, tror vi. Det er jo bare dumt å kaste et helt greit kjøkken.
Men kjøkkenoppussing har stått på planen hos oss lenge, vi mangler blant annet en bit av taket og gulvet etter at vi utvidet rommet i første oppussingsrunde. Men økonomi og forsåvidt arbeidslyst har satt en stopper for det prosjektet, inntil nå! Vi pusset opp hele første etasje konstant i ca 2 1/2 år, og da var det godt med en pause. Det er begrenset hvor lenge man orker å leve med et tynt lag gipsstøv på alt man eier.

Men nå er vi altså i gang igjen, kjøkkenet kommer om ca 3 uker, og før den tid skal vi bygge nye vegger, nytt tak, nytt gulv, det skal flislegges, males osv osv.
Jeg håper vi blir ferdige før jul, og krysser fingrene for at tvillingene i magen ikke finner ut at de skal komme ut for tidlig:-) Jeg er nå 25 uker på vei.
Er det ikke typisk at man begynner på slike prosjekter "på tampen"? Hehe:-)
Men, men, det har vært en laaaang prosess å finne ut hvordan kjøkken vi skulle ha, den historien skal du få senere.
I mellomtiden: Happy Halloween!

*-* Jeanette Bækkevold *-*



lørdag 29. oktober 2011

Halloweenpynt

 God lørdag!
Idag har jeg skjært ut gresskar til mandagens Halloween-feiring!
Det er utrolig gøy, og faktisk ikke så vanskelig!

Slik ble årets gresskar!
Har du aldri gjort det før kan du se en instruksjonsvideo HER.
Ta vare på gresskarkjøttet, det er mye man kan lage av det. I fjor lagde jeg gresskarscones!
For å se tidligere Halloween-innlegg på bloggen min, klikk HER.

Ellers har jeg pyntet litt på trappa mi. Har kjøpt "spindelvev" på Nille, syns det ble skikkelig kult, jeg!












Tilslutt legger jeg ved et bilde av min lillesøster Connies gresskar, det syns jeg ble skikkelig tøft.
For idéer til hvordan man kan skjære ut gresskaret, google "pumpkin carving", da kommer det opp mye fint!

Fortsatt god lørdag!

*-* Jeanette Bækkevold *-*


fredag 28. oktober 2011

Skumle kaker!

Årets mest skremmende dag nærmer seg!
Mandag 31. oktober er det Halloween. Her kommer det alltid drøssevis med hekser, monstre og zombier på døra hvert år.

I år har jeg laget skumle kaker som  knask og knep'erne skal få. Det går jo en del godteri  på en slik dag, og det kan fort bli dyrt. Å bake kaker er en litt billigere måte å gjøre det på!
Du har hele helgen på deg, her skal du få oppskriften:


Skumle Halloween-kaker

(Jeg brukte en vanlig, rundt pepperkakeform til disse kakene, og fikk ca 90 små kaker)
Du trenger:
100 g sukker
100 g melis
1 ts vaniljesukker
2 egg
450 g siktet hvetemel 
200 g smør

Slik gjør du:
Bland sukker, melis og vaniljesukker.
Tilsett eggene og miks videre.
Tilsett siktet mel og smør, og miks til deigen akkurat kommer sammen.
Kna deigen lett for hånd på et bord med hvetemel.
Pakk deigen inn i plast og la hvile i kjøleskapet i ca 2 timer.
Ta frem litt deig om gangen for  å kjevle ut. Stikk ut kaker og legg på bakepapirkledt bakeplate. Deigen er lettest å arbeide med når den er hard og kald.

Stekes ved 170 grader i 15-20 minutter

Glasur:
(Royal icing)
Bland sammen
* Melis
*Eggehvite
* Litt sitronsaft
* Eventuellt vann

Lag først en ganske stiv glasur, så stiv at det blir topper som ikke renner når du drar den mellomfingrene.
Lag først kanten på kakene, bare lag en sirkel helt ytterst. La dette stivne. Gjør du det på denne måten, renner ikke glasuren utover på kakene!
Når den ytterste kanten har stivnet, vanner du ut glasuren så den blir ganske flytende. Fyll så glasur på resten av kakene.Når også dette laget har stivnet,  lager du en ny glasur (stiv) som du lager ansikter osv med.




Lykke til!
Flere Halloween-innlegg kommer i løpet av helga:-)

*-* Jeanette Bækkevold*-*

lørdag 22. oktober 2011

Oreokake og industrilamper

God lørdag!
Her skal du få et tips til en deilig kake du kan bake i helgen.
Har du ikke smakt Oreo-kake før?! Da har du gått glipp av noe! Denne må prøves:-)
Den tar litt tid å lage, fordi det er flere lag som må avkjøles underveis. Men til gjengjeld skal den ikke stekes. Det er faktisk veldig enkelt! Det lønner seg å lage den dagen før servering.

Oppskriften har jeg funnet på DENNE fine bloggen.


Oreo-kake:

Du trenger:

Ca 450 gram Oreokjeks
100 gram smeltet margarin

2 pk Tine kremost naurell (sett i romtemp en stund før)

2,5 dl melis

3,5 dl kremfløte

1 pose sjokolademousse (+ melk til denne)


Slik gjør du:

1. Legg av 1/4 av oreokjeksene  for seg i en skål og brekk til små biter.
2. Resten av kjeksene legges i en dobbel brødpose (for å unngå hull) og smuldres til så små biter som mulig. (Bruk f.eks en kjevle)
3. Smelt smør og bland godt med de knuste kjeksene i en bolle.
4. Smør blandingen utover en rundform (24 cm).
5. Bland kremost og melis med mikser, til en kremete og luftig masse.
6. Stivpisk kremfløten og rør forsiktig inn ostemassen.
7.  Smør halvparten av ostekremen over kakebunnen, og fordel halvparten av de oreokjeksbitene du satte til side i ostekremen. Sett både selve kaken og resten av ostekremen i kjøleskap i 30 min.
8. I mellomtiden: Lag sjokolademoussen etter anvisning på pakken og rør inn de siste oreokjeksbitene du har satt til side. Sett denne kaldt i ca en time til moussen er stiv.
9.  Smør så moussen over ostekremen og sett i kjøleskapet i ytteligere 1 time.
10. Resten av ostekremen du satte i kjøleskapet skal brukes til et siste lag på toppen.
11.Pynt med oreokjeks eller sjokoladesaus. La kaken stå avkjølt i noen timer,  best er den hvis den blir laget dagen i forveien!

Nyt!
Den er sinnsykt god, men også veldig mektig:-)



* * * * * * * *

Kunne du tenkt deg en kul industrilampe eller fire?
Jeg selger disse kule lampene, sjekk ut annonsen min på finn.no HER eller på salgsbloggen min HER!





Ha en fortsatt fin helg!

*-* Jeanette Bækkevold *-*

onsdag 19. oktober 2011

And the winner is...

Da er dagen for avsluttning av give away'en min kommet, og jeg har ved hjelp av Random.org foretatt trekningen av fem stykk halvtårsabonnementer på det splitter nye interiørmagasinet Studio!

Og de heldige vinnerne er:

1. Lille Liljehvit
2. Kristine (k_stordal@hotmail.com)
3. Mette Heieraas
4. nullfiresyvni
5. KonfettiForm

Gratulerer så masse!
Og de heldige vinnerne må kontakte meg på epost og oppgi fullt navn og adresse på: jeanettefoto@hotmail.com.

Ha en fortsatt strålende onsdag, folkens!
*-* Jeanette Bækkevold*-*

tirsdag 18. oktober 2011

Høst hos blåveispiken

I nyeste nummer av interiørmagasinet BoligDrøm kan du se min og journalist Kjersti Lunnan Aass' reportasje fra Blåveispikens hjem! Egentlig heter hun Marianne, og hun bor landlig til i et stort, koselig hus.
Kjersti og jeg fikk komme på besøk tidligere i høst, og der koste vi oss fælt. Marianne serverte oss blant annet olivenbrød laget i terracotta-potte, utrolig dekorativt og nydelig godt! Se flere bilder og les hele reportasjen i BoligDrøm!














 




* * * * *

Jeg er nå i min 23. svangerskapsuke, og sykmeldt på andre uka på grunn av tvillingsvangerskapet. Tvillinggravide blir gjerne sykmeldt allerede fra uke 20-24 i svangerskapet, på grunn av faren for prematur fødsel. Det blir klassifisert som et risikosvangerskap.
Da er det greit å ta det med ro, dessuten er det ikke bare-bare å bære på tungt fotoutstyr med to bebiser i magen:-)

Husk å melde deg på give away'en min, om du ikke allerede har gjort det!
Siste sjans idag, i morgen trekker jeg FEM heldige vinnere av et halvårsabonnement på det splitter nye interiørmagasinet Studio!
Meld deg på HER.

*-* Jeanette Bækkevold *-*

onsdag 12. oktober 2011

Nytt interiørmagasin og give away!


Her er det splitter nye interiørmagasinet Studio!
Det er Norges eneste interiørmagasin som fokuserer på små leiligheter. Perfekt for deg som ikke har så stor plass og trenger inspirasjon:-)

Jeg er så heldig at jeg får lov til å lodde ut 5 stk halvtårsabonnementer på Studio!
Alt du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar på dette innlegget, og du er med i trekningen. (Hvis du ikke har blogg selv, må du huske å legge igjen epostadressen din!)
Trekning onsdag 19. oktober!

* * *

Kollega Kjersti Lunnan Aass og jeg har en reportasje på trykk i den første utgaven!

Vi var på tur i Trondheim i sommer, og da var vi blant annet på besøk hos et hyggelig samboerpar som het Edina og Kristian.
Leiligheten var lys og lekker, og Edina er skikkelig flink med interiør. Så flink at tilfeldighetene ville det slik at hun ble en av de faste spaltistene i Studio.
Vi storkoste oss på besøk hos samboerparet, og det var ikke bare på grunn av den lekre leiligheten, de disket opp med både tapas, dessert OG kake. Jeg var så mett når jeg dro derfra at jeg hadde problemer med å gå ned trappa:-) Ikke hver dag at vi får slik servering, gitt! Flaks for oss at det var dagens siste jobb. Tusen takk, Edina og Kristian:-)
Edina har egen blogg, den kan du besøke HER.

Se hele reportasjen og flere bilder i den aller første utgaven av Studio!




















Fin onsdag til deg og lykke til i give away'en!

*-* Jeanette Bækkevold *-*