* Foto * Interiør * Hobby * Mat *

torsdag 31. mai 2012

Sommer kommer

 Pinsehelgen var fantastisk, FOR et sommervær! Endelig fikk vi tid til å ordne litt ute i hagen.
Min kjære hvitløk fikk seg en vårrengjøring, så nå er hvitløkssesongen offisiellt i gang:-)
Her skal mange timer tilbringes i sommer, sammen med gutta mine. Den er romslig, så både jeg, to babyer og babygym får plass.

 Mini er også glad i hvitløken.
 Jeg rakk til og med med en tur på Plantasjen og fikk handlet litt blomster. Faste lesere husker sikkert at jeg er elendig på dette området. Jeg dreper blomster som andre dreper mygg.
Jeg vil selvsagt ha det fint i hagen, men glemmer rett og slett å vanne. Nå er blomstene 3 dager gamle, og de lever fortsatt, faktisk!
Selve plantinga gikk unna i en fei, man har jo ikke akkurat flust med fritid med tvillinger på 5 mnd, så jeg fløy rundt som en virvelvind mens mannen holdt smågutta i sjakk. Utenifra så det sikkert ut som en liten tornado av jord, potter og planter.


 Jeg håper jeg klarer å holde liv i blomstene litt lenger enn jeg pleier.


 Sinkbalja mi har jeg fylt med vann og blomster, det syns jeg er så dekorativt. Mini elsker å drikke fra den...

... også elsker han sola:-)


 Lavendel er en veldig poppis plante for tida, og også jeg elsker den. Den er så fin, også dufter den så godt.

 En idé: Hvorfor plante i blomsterpotter? Man kan jo plante i nesten hva som helst!
Disse gummistøvlene var det blitt hull i, og de har stått ute i vinter.
Jeg syns de er så kule, så det var synd å måtte kaste de. Løsning: Blomsterpotter!

 Har somret opp på trappa også.


 Disse vokser i det ene blomsterbedet jeg har, det er en av mine favoritter! (Takk, dama som bodde her før.)

Utsikten fra hvitløken.

Symaskinbordet mitt har stått ute i vinter og har fått seg en trøkk. Plata er derfor ødelagt, så her må jeg finne på noe lurt!

 Oliventre.

 På veggen over symaskinbordet har jeg hengt opp bilder. Dette er favoritten min! (Kremmerhuset.) Og for faste lesere: Kanskje husker du syrintre-flyttinga i fjor sommer? Se som det blomstrer! Er så glad for at det overlevde, og for at jeg har syriner i hagen min. Jeeej!

Ønsker deg en fin sommer!

*-* Jeanette Bækkevold *-*


torsdag 24. mai 2012

Babyblå sommer

 Jeg er litt i post-navnefest-modus etter festen på søndag, så jeg har pyntet litt med babyblått hjemme.
Jeg har igjen en del stearinlys og kubbelys, blant annet.
 Jeg syns den babyblå/ isblå fargen er så nydelig, så jeg har bestemt meg for at det skal bli "sommerfargen" her hjemme. Jeg har vanligvis ikke så mye farger, det går mest i sandfarget, beige og hvitt. Men det er jo fint å variere, og gøy å bytte litt på sesongene.

 De små figurene kjøpte jeg nesten med en gang jeg fant ut at jeg var gravid, og de sto på marsipankaka.
Den søte flasken fant jeg i en blomsterbutikk, og den hadde vi blomster i på festbordet. 

 Så da starter jakten på babyblått stæsj, gleder meg til å "somre opp" stua!Idag har det virkelig vært en vakker sommerdag, vi har gått tur i sola:-)
Avsluttet dagen med reker, salat, lakserull og jordbær. Ekte sommermat! 

*-* Jeanette Bækkevold *-*

mandag 21. mai 2012

Navnefest

På søndag feiret vi tvillingene med en navnefest!
Vi hadde leid lokale og inviterte 50 gjester. Det ble en super fest, gjestene koste seg og alle fikk hilse på gutta. Babyene har begynt å komme i "skepsisalderen", så det var litt skummelt med alle disse menneskene som skulle klemme og dikke med dem, men de spanderte da et smil eller fler i løpet av dagen:-)
Alt i alt gikk det veldig greit!

Jeg har planlagt denne festen i godt og vel et år, jeg satt og koste meg med det mens jeg var gravid. Det er så gøy å planlegge og dulle med detaljer, syns jeg. 

Til middag serverte vi gryte "a'la mormor", mamma sto for maten. Nydelig mat!
Senere ble det masse goder kaker. Jeg holdt også en tale for gutta mine.
På en vegg ved gavebordet hadde vi en liten bildevisning med bilder av babyene fra de ble født til idag, rett på veggen med prosjektor. Det var populært!

Vi gjorde det helt enkelt og kjørte papptallerkner og plastglass. Så slapp bestemødrene å tilbringe dagen med å vaske opp:-) Det er jo ingen sak med papp når det er så mye fint å få tak i!

Som bordkort printet jeg ut et bilde av gutta, skrev navn på og festet til glasset med en liten klype. 
Enkelt og fint.

Hver av gjestene fikk en liten velkomstgave, blå sjokolade pakket inn i cellofan. Tilslutt festet jeg på en liten smokk med en blå sløyfe.

Barn kan syns det er kjedelig å sitte lenge ved bordet, så under barnas tallerkener la jeg dyremasker og litt tegnesaker som underholdning.

Enkle blomsterdekorasjoner.Jeg klippet ut navnene til gutta av fargede ark og hengte opp med klesklyper på en snor, sammen med deres første babytøy i størrelse 44:-) Bittesmå!

Blå ballonger hadde vi jo selvsagt:-)

Pom-pomsene jeg laget fikk plass i hjørnet.


På sofabordet la vi en gjestebok som alle kunne skrive en hilsen til gutta i. Jeg hadde også med en boks med tusjer, klistremerker, teip, bilder og litt forskjellig, til de litt mer kreative. Det var så koselig at folk satt samlet og puslet med dette, og det var utrolig hyggelig å lese alle hilsene etterpå.

Disse søte pappkrusene og tallerkenene er fra Kremmerhuset.

Det var masse gode kaker! Jeg bakte litt selv også, blant annet disse cup cake'sene. Det er de samme vaniljemuffinsene jeg bakte til min venninnes utdrikningslag. De er kjempegode, oppskriften finner du HER.

Kakepynten var lett å lage, og er av hvit marsipan. De er laget med en form, man trykker bare marsipanen oppi formen og vips! Så har man fin pynt. Siden malte jeg på litt konditorfarge med pensel på detaljene.

Fin marsipankake, den har jeg ikke laga selv:-)

Dette er faktisk marsipan! Det er min kreative svigerinne som står for denne pynten, den er også laget med form. Utrolig søt!
Deilig ostekake med blåbærgelélokk, laget av svigermor.


Også laget jeg pop cakes, det er jo så pop for tida. Jeg har aldri prøvd det før, og syns det var litt vanskelig å få de pene. Det er sjokoladekake med hvit sjokoladetrekk. Jeg hadde planer om å knyte en sløyfe rundt hver kake, men det rakk jeg aldri:-) Men gode var de!

Jeg har en kreativ bestemor også, hun laget denne søte marsipankaka.

To fornøyde, små gutter og foreldrene deres:-)

*-* Jeanette Bækkevold *-*