* Foto * Interiør * Hobby * Mat *

søndag 17. juni 2012

Glutenfri kyllingpai


Forrige uke hadde jeg tvillingbarselgruppe hjemme hos meg. Vi er fire mammaer og dobbelt så mange barn som treffes jevnlig. Veldig gøy å treffe andre i samme situasjon!
I den anledning lagde jeg en pai til lunsj, og siden en i barselgruppa har cøliaki, ble den glutenfri. Jeg har aldri prøvd det før, men den var faktisk veldig god!
Her skal du få oppskriften.


 Glutenfri kyllingpai

Paibunn
* 75 g smør, i små terninger
* 180 g lys glutenfri melblanding (Jeg brukte Semper med fiber)
* 0,5 ts salt
* 3/4 dl cottage cheese
* 1/4 dl rømme, kesam eller kremost
* 1-2 ss vann

Fyll
* En halv løk, finhakket
* En neve purre, finhakket
* 1 fedd hvitløk, finhakket
* Et par never fersk basilikum
* ca. 200 g spinat, grovhakket
* 1 kyllingfilet, i små biter 
* 1 egg
* 1 dl melk 
* 1 dl fløte
* Fetaost
* Pinjekjerner
* Revet ost
* Salt og pepper

Paideig
1. Sett ovnen på 220 grader. Ha smørterninger i en bolle, og bruk nevene til å blande det sammen med melblanding og salt. Jobb med deigen til det blir en smuldrete masse. 
2. Tilsett cottage cheese og rømme, bland med en sleiv. Deigen skal være passe klissete, så tilsett en spiseskje eller to vann om nødvendig. 
3. Bruk hendene eller en slikkepott og trykk deigen ut i en paiform, ca. 24/26 cm i diameter. Prikk deigen lett med en gaffel og forstek bunnen på midterste rille i 10 minutter.

Fyll
4. Mens paibunnen står i ovnen finhakker du løk, hvitløk, purre og spinat. 
5. Ha alt utenom spinaten i en panne på litt over middels varme, og surr det blankt i litt smør. Tilsett den grovhakkede spinaten helt mot slutten, og stek raskt til den klapper sammen. Krydre godt med salt og pepper. Sett til side. 
6. Når paibunnen er ferdig forstekt tar du den ut, setter den til side og skrur ovnstemperaturen ned til 190 grader. 
7. Skjær kyllingfileten i små biter. 
8. Pisk egg, melk og fløte lett sammen. 
9. Fordel kyllingbitene (rå) og spinatblandingen over den forstekte paibunnen, fortsett med noen gode biter med fetaost, hell over melk- og fløteblandingen og avslutt med å drysse pinjekjerner og revet ost på toppen. 
Paien stekes i ca. 30-40 minutter. Servér med salat.

Bon apetit!





*-* Jeanette Bækkevold *.-*

torsdag 14. juni 2012

Romantisk på Nordmøre

 I det nyeste nummeret av magasinet Jeanne d'Arc living finner du 22 (!) sider fra Kristin Kleivas vakre hjem på Nordmøre.
Kristin åpnet dørene til sitt vakre hjem for meg og journalist Kjersti Lunnan Aass, og det var en drøm å fotografere! Huset er innredet i en romantisk, hvit stil. Kristin liker å kombinere nytt og gammelt, og resultatet er et særegent, koselig hjem.
Se alle bildene og les hele saken i magasinet som er i salg nå.
 

 















 
 


*-* Jeanette Bækkevold *-*

fredag 8. juni 2012

Nydelig i Narvik

Jeg pleier å blogge saker jeg har laget når de står på trykk i et magasin, men ligger litt etter, etter at tvillingene kom til verden.
Så nå tenkte jeg at jeg skulle vise noe av det som har stått på trykk i de kommende dagene.

Den første saken sto på trykk i Boligpluss i vinter. Kollega Kjersti og jeg besøkte Christine Bussolis vakre, hvite hjem i Narvik.
Mange kjenner henne nok fra bloggen Hvit stil. Søte Christine er en kreativ sjel, som har mange gode idéer. Hun er interiørfrelst, og driver butikken Celines hus i Narvik.
Hun tok oss imot med åpne armer,  og her ser du noen av bildene fra reportasjen.






Det er ikke alle som har en slik utsikt i stua!






Christine.

Christine og mannen hennes, i full gang med baking.






*-* Jeanette Bækkevold *-*