* Foto * Interiør * Hobby * Mat *

torsdag 27. september 2012

15-minuttersprosjekt

 I går fikk jeg tid til et lite 15-minuttersprosjekt, det gikk så fort unna at jeg ikke rakk å hente kamera engang, så bildene er tatt med iphone:-) (Bloggen min heter ikke Jeanettes kreative utbrudd for ingenting...)

Jeg har vært på jakt etter noen fine kurver til å ha under stellebordet, og i går fant jeg det på Jysk!
Og noen ganger skal man ha flaks: De passet akkurat!
 Vel hjemme fant jeg ut at jeg skulle pimpe de opp litt.


Før
 Kjempefine kurver.

  
Etter
 Enda finere og personlige kurver!

Jeg fikk endelig bruk for det kule militæret merkesettet jeg kjøpte for en stund siden på et bruktmarked. På akkurat det bruktmarkedet var det så mye kult at jeg ikke forteller til noen hvor det er! Hahahaha! Miiiiitt, bare miiiiitt!

Settet er komplett. Jeg satt sammen bokstavene og tegnet oppå med svart sprittusj.Og de passet akkurat under stellebordet!
Jeg skal bruke de til å ha klær i, jeg legger frem klærne deres dagen før. Selvom de har mye like klær, så er det også noe som bare er Milian eller Lukas sitt, så da er det lett å holde styr på.


Jeanette:-)

torsdag 13. september 2012

Matpakkemoro

 Jeg elsker alt som er kreativt, så da tidligere kollega Suzanne Kaluza kom med en kreativ bok, så måtte jeg bare sjekke den ut.
Boka heter "I boks" og handler om hvordan du kan lage kreative, morsomme, gode matpakker til barna.(Og deg selv, for den saks skyld!)
Suzanne er journalist og tobarnsmor, og ville gjerne oppmuntre barna sine til å spise sunn, god mat. Dette er én måte å gjøre det på.

 
 Her er boka, den står ihvertfall på min ønskeliste!

 
 Jeg ble inspirert med en gang, så da måtte jeg jo bare hive meg på matpakketrenden!
Siden tvillingene mine er litt for små til matpakker enda (straks 9 mnd), ble det mannen min som ble prøvekanin:-)
Sånn kan en matboks se ut!
Ikke bare er det godt å spise, det er også utrolig gøy å lage. Og ikke tar det lang tid, heller! Jeg bare slang sammen det jeg fant i kjøleskapet: Egg, paprika, agurk, pesto, Babybel-ost, skinke, salami, bær og nøtter.
 Utrolig smart å bruke muffinsformer i matboksen, her har jeg rullet sammen skinke og salami til små "roser".

 Med utstikker kan du lage morsomme figurer av alt fra grønnsaker til ost. Her er en agurkblomst.

 En annen morsom detalg: Stjerneegg! Det er faktisk utrolig lett å lage, hvis du har en "egg mould", altså en form til dette formålet. Da koker du bare egget og har det i, la det avkjøle og vips! En litt morsommere form på egget:-)
Egg moulds. Les på Suzannes blogg HER om spesialutstyr.

Bær og nøtter i små former.
 Tipper mannen min ble ganske overraska da han åpnet denne på byggeplassen:-)
(Håper han ikke ble flau over det stjerneformede egget og blomsteragurken, men jeg klarer bare ikke å vente til barna mine blir store nok til matpakke! Enn så lenge får mannen min sitte i bilen og spise kaninformet ost, hahaha!)

 Denne fine matboksen kjøpte jeg på min lokale Coop Mega-butikk.

 Fine utstikkere som kan brukes til det meste, for eksempel ost. Former til å ha småting som nøtter og bær i.

 Her er en annen variant!
Omelett, skinke, spekeskinke, agurk, tomat, paprika, majones, middagsrester, ost.

 En god idé: Porsjonsomelett i muffinsform! Jeg bare pisket ett egg og puttet oppi litt skinke, paprika, ost og gressløk. 15-20 min i ovnen på ca 200 grader.

 Middagsrester: Noe annet lurt er å bruke middagsrester i matpakka. Her er det en lammeslider fra gårsdagens middag, sammen med ketsjup og ost.

 Majones i blomsterform, grønnsaker i muffinsformer.

Og om man ikke gidder å gjøremye ut av det, så er det ofte ikke så mye som skal til. En liten lapp på matpakka, kanskje?:-)

Jeanette:-)


søndag 9. september 2012

Små minner

 Det er fint å ta vare på små minner, og hva er vel søtere enn et lite barns fot- eller håndavtrykk?
Jeg husker selv hvor stas jeg syns det var å legge hånda mi oppå avtrykket i trolldeig, som mamma hadde malt i gull og som var hengt opp med rødt silkebånd. Så rart det var å tenke på at den lille hånda en gang hadde vært min.
Vi tok det første fotavtrykket av gutta våre når de var fire uker gamle, da var vi fortsatt innlagt på sykehuset, siden de var født for tidlig. Det var såvidt vi turte å presse de bittesmå føttene ned i den myke leiren.
Et verdifullt minne idag.

Nå er tvillingene blitt  8 1/2 måned, og jeg ville så gjerne lage et fint bilde med håndavtrykkene deres.
Har du prøvd å ta håndavtrykk av en 8månedersbaby før? Vel, jeg kan fortelle at det er klin umulig!
De små fingrene griper tak i alt det berører, og leire er jo så deilig å klemme på!
Derfor ble det fotavtrykk isteden. Vanskelig det også, men lettere enn hånd.

Først kjøpte jeg 3D-rammer. Det er rammer som er dype, slik at det er plass til noe inni.
Så kjøpte jeg hvit, lufttørkende leire på Panduro. Dette er en hvit, myk masse som avtrykket skal lages i. Man knar leiren litt først for å mykne den opp, deretter kjevles den ut på f.eks en pappbit. Den må være ihvertfall 2-3 cm tykk. Så trykker man babyens fot nedi, så dypt som mulig. Dette fordi avtrykket skal fylles med gips, og blir det for tynt vil gipsavstøpningen brekke.
Vi brukte ganske mange forsøk på å få til et bra fotavtrykk, det positive med leiren er at du bare kan kna den litt og kjevle ut på nytt om forsøket ikke gikk så bra. Når avtrykket endelig ble bra, lot jeg leiren stivne i ett døgn.
Deretter blandet jeg helt vanlig gips etter anvisningen på pakken og helte oppi formen.
Lot dette tørke i tre dager, for sikkerhets skyld.
Deretter er det bare å forsiktig lirke gipsavstøpningen ut av formen.

 Etterpå filte jeg forsiktig med en neglefil rundt kantene, for å mykne formen litt.

 Avstøpningenen er i 3D og har fine detaljer, hakket mer fancy enn trolldeigvarianten.
Tilslutt kjøpte jeg lyseblå ark som jeg brukte som bakgrunn på bildet, limte på avstøpningen og laget navnene deres med et utstikkerverktøy jeg har.

 Voilá, et minne for livet!

Og her er godgutta selv:-)

Ha en fin uke!
Jeanette:-)

torsdag 6. september 2012

Tvillingenes rom

 Dagene flyr avsted, et ikke ukjent fenomen for småbarnsforeldre:-)
Tvillingene mine er nå 8 1/2 måned gamle. Etter en litt strevsom periode, har alt stabilisert seg litt nå. De er (ganske) flinke til å sove og spise, og de er litt mer selvstendige. Tenner har poppet opp som popkorn, jeg trodde de kom en og en? Her kommer det mange på en gang!
 De er så utrolig skjønne, smiler og ler og er litt rampete:-) Jeg koser meg fortsatt hjemme, er enda i "barselbobla" mi.

Jaja. Endelig har jeg begynt å få litt orden på babyrommet. Foreløpig er det bare Milian som sover der, de er inne i en periode der de begge våkner en del på natta. Så for å unngå at de vekker hverandre, sover Lukas inne hos oss, enn så lenge. Planen er at de skal "flytte sammen" igjen snart.
Barnerommet er ikke ferdig, men har da fått ordnet litt! Kommoden er en gammel, stygg sak fra Jysk. Den var trefarget, jeg malte den hvit for en god stund siden, og da ble den straks bedre. Den står på barnerommet i påvente av en penere en.

 Jeg fant denne søte dukkevogna på Living til den nette sum av 149,-.

 Jeg syns det er så fint å henge søte barneplagg til pynt. Denne jakken har min bestemor strikket.

 Den søte hesten er fra Bohus. Spilledåse fra Åhlens.


 Disse kule barnekoffertene fant jeg på Søstrene Grene! De har så utrolig mye kult, og endelig er det kommet en butikk i mitt nærområde! Heldige meg:-)

 Englebildet mitt har vært med meg lenge. Jeg elsker det. Men jeg har aldri egentlig funnet en god plass til det. Lurer på om det skal få plass på babyrommet, ihvertfall så lenge jeg kan bestemme. (Snart skal de vel ha bilder av traktorer og kaptein sabeltann og sånt på veggen:-) )

 Den søte wallstickersen husker jeg dessverre ikke hvor jeg kjøpte, men vimplene er det bloggeren Guttemamma som har laget (jeg kan ikke sy) , se nettsiden HER !
Veldig kjapp levering, og helt nydelige vimpler. Superfornøyd! De passet perfekt istedenfor gardiner.


 Enda et englebilde (det er kanskje avslørt at jeg liker engler?!) som jeg fant på salg i en butikk som skulle legges ned. "Synstest-kartet" er fra Søstrene Grene, og er egentlig et skrivebordsunderlag. Syns det var så kult! De små hjerterammene er fra Dorotheas, de skal jeg etterhvert henge på døra med bilder av dem i.

 Inne på rommet står en stor Hemnes kommode fra Ikea. Den har jeg pimpet opp med nye knotter.
De ovale bildene fikk jeg av min farmor, hun fortalte at hun alltid hadde dem hengende på veggen, for hun ønsket seg sånn en gutt og en jente. Og det fikk hun!


 Denne lille kommoden ble gitt bort på Finn.no, jeg bruker det som nattbord. Det står på planen å male det hvitt.
Lampa har jeg laget, les mer om det HER. Den nydelige uroen fra Teddykompaniet, jeg hører at den dessverre ikke er å få tak i lenger.

 Bamsen og smokken ligger klar:-)

 Settekassa har jeg også laget, det kan du lese om HER. Den er veldig fin til å samle små, søte minner i.


Jeanette:-)